anledningar till att bli vegetarian

Hej igen.

Sorry för att jag inte har skrivit på ett tag. men nu tänkte jag skriva lite om att vara vegetarian.

Det bli allt fler som blir vegetarianer nu för tiden. Vilket betyder att de kommer fler alternativ istället för kött. Det är många som gärna vill bli vegetarianer men tänker att det inte finns mycket att äta då oroa dig inte över det. Det finns hur många vegetariska maträtter som ersätter köttet. Jag tänkte svara här i min blogg på frågor som är vanliga att jag får.

– Varför blev du vegetarian? Jo jag blev vegetarian framförallt för djuren. Jag har alltid varit en djurvän och tycker att det är fel att äta djuren. Jag brukar tänka att dom faktiskt också har liv och känslor. Jag sklle inte direkt blivit väldigt glad om någon skulle äta upp mig. Också så tycker jag att det är väldigt fel att föda upp djur som får leva sitt liv i hagar och burar bara för att få tas till slakteriet efter ett tag.

– När blev du vegetarian? För ungefär fyra år sedan så började jag skära ner på köttet, sedan när vi åkte till Thailand så drog det igång på riktigt. Då slutade jag nästan helt med kött. Det ända som jag fortfarande åt då var kyckling och gelégodis. Men efter ett tag till så slutade jag med det också.

-Är någon annan i din familj vegetarian? Nej, inte direkt men några i min släkt är det men inte någon i den närmsta familjen. Även om några i min släkt är veggo så påverkade det inte mitt beslut om att vara vegetarian.

-Hur har du stått ut så länge med att inte äta kött? För mig har det inte direkt varit någon jätte utmaning för mig. Jag minns att i början var det ganska svårt att skiljas från vissa typer av kött som tex köttbullar, kyckling, hamburgare, köttfärs osv. Men jag slutade med det och jag har absolut inga tankar på att återgå till att äta det.

Ingen trodde på att detta skulle hålla i sig, knappt jag heller. Men i fyra års tid har jag då varit vegetarian och jag trivs med det väldigt bra och har som sagt inga tankar att återvända till köttet. Jag tycker att det är otroligt fel det som människan gör mot djuren. Vi föder upp djur bara för att slakta och äta dom, jag vet att här i Sverige så ´´Torterar´´ vi inte djuren men det gör oss inte snälla mot djuren. Det jag menar med det är att visst tar vi bra hand om djuren innan dom åker till slakteriet här i Sverige, men vi importerar också kött från länder där dom inte alls är lika snälla mot djuren.  Då är vi egentligen lika dåliga som de länderna. Jag tycker att om vi verkligen vill vara djurvänner så betala lite mer för att få kött från djur som tagits bra hand om istället för att köpa billigt kött som kommer från djur som inte alls har mått bra under sin livstid. STOPPA DJURPLÅGERIET. Om alla försöker att bara köpa kött från företag som tar bra hand om djuren så kommer fler företag att också göra det. Du kan göra skillnad för dessa stackare. Låt dom inte lida. Jag säger inte att du behöver slutamed kött, jag säger att man kan i alla fall försöka att köpa kött från djur som har haft det bra. Eftersom många inte har råd att köpa bra kött så kan man göra så att man tar ett par veckor där man inte köper kött lika ofta men när man gör det så köper man bra kött, på det sättet så kostar det lika mycket, man köper bra kött men äter det inte lika ofta.

Jag tänkte nu berätta några bra anledningar och några dåliga till att bli vegetarian:

. Att vara vegetarian minskar risken för cancer, tarm och magbesvär, kärlsjukdomar och diabetes.

. Vegetarisk mat innehåller mer energi vilket gör att man orkar mycket mer och det blir lättare att hålla formen.

. Vegetarisk mat gör så att hyn blir fastare och vackrare.

. Att äta vegetariskt bidrar till en bättre miljö, att göra kött och fisk bidrar till luftföroreningar, vattenföroreningar, jorderosion och till och med den globala uppvärmningen.

  .  Om man gillar kött så måste man avstå från det om man vill bli vegetarian.

. Om man vill gå till en tex korvkiosk så är det inte lätt att hitta mat där som vegetarian, det är inte många snabbmatsställen som säljer veggo.

Ja det var det jag ville säga. Hejdå!!

6 reaktioner på ”anledningar till att bli vegetarian”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.