Om fotboll och lag

Fotboll

Fotboll är en sport när man samarbetar  och arbetar  tillsammans som ett lag.

Du och ditt lag ska försöka att få in bollen i motståndslagets mål. Ett lag av många spelare men oftast är det bara 10 utespelare och en målvakt per lag på en match.
Matcherna spelas normalt i två halvlekar på 45 minuter vardera med en halvtidspaus emellan. Det lag som gjort flest mål då matchen är slut har vunnit. Om lagen har gjort lika många mål när matchen är över blir resultatet oavgjort. I vissa turneringar, till exempel utslagningsturneringar, tillåts inte oavgjorda resultat och för att få ett
avgörande tillgrips förlängning, straffar eller omspel.
Händer och boll får inte nudda vid varandra. Undantaget är målvakten, eftersom han måste skydda målet och då får alla kroppsdelar användas.
Fotboll är en väldigt stor sport, en av världens största.
Enligt internationella fotbollsförbundet Fifa spelar drygt 240 miljoner människor i 200 länder fotboll regelbundet. 
Fotbolls-VM som arrangeras vart fjärde år är det mest beskådade sportevenemanget i världen.
VM-Finalen 2006 beräknas ha setts av 715 miljoner människor världen över.

Fotbollen är oftast vit och svart.

Alla länder har ett fotbollslag som representerar hela det landet. Dom lagen spelar mot varandra. Alla länder har sin egna färg på sin dräkt, Sverige har gult och blått eftersom Sveriges flagga har dom färgerna.

Varje land har landslag, några mindre lag i samma land som tävlar mot varandra. Sveriges största landslag är AIK, Djurgården och Hammarby. Dom lagen har också olika färger på sina dräkter. Tillexempel har AIK gult och svart, Djurgården har blått och rött och Hammarby har vitt och grönt.

Varje ort har ett eget lag. Dom lagen tävlar mot varandra. Dom lagen har också olika färger på sina dräkter. Tillexempel har Tyresö FF Gult och rött.

Det var lite fakta om fotboll. Hoppas det var bra.

XOXO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *