Pluggtips

Hejhej

Det blir mer och mer pluggande inför prov och läxförhör i skolan ju högre klasser man kommer upp i. Och att plugga är inte så kul och man tappar lätt koncentrationen. Så här delar jag med mig av mina bästa tips för att hjälpa dig att plugga.


  • Lyssna på musik

Det är viktigt att inte stressa upp sig när man pluggar för då tar du inte in allt och du lär dig inte lika mycket. Dessutom är det inte bra att vara på dåligt humör när du pluggar för då tar du återigen inte in allt du lär dig. Så Musik är nästan ett måste, det får dig att koppla av och det får dig att bli glad. (Se till att ha en färdig spellista så att du inte behöver lägga ner en massa pluggtid på att välja låtar)

  • Håll blodsockret på jämnt

Ta med dig frukt och dricka. Det är viktigt att hålla blodsockret jämnt så att hjärnan kan jobba bättre. Om du blir hungrig distraheras du av det och ditt fokus försvinner direkt.

  • Lägg ifrån dig allt distraherande

Stäng av TV, dator, mobil och allt annat som kan distrahera dig. Det är värdelöst att plugga om mobilen eller datorn håller på att plinga, för då får den ditt fokus istället för det som du håller på med.(Var helst inte ens i samma rum som saker som distraherar dig)

  • Stryk över det viktiga

Använd en markeringspenna. Stryk över det viktiga i texten. Då behöver du bara läsa och repetera det, Då behöver du inte heller lägga ner överdrivet mycket tid på att läsa annan text som är oviktig eller leta efter dessa viktiga stycken, du hittar dom direkt istället.

  • Ta pauser

Jobba inte för lång tid i streck, Då blir du trött och ditt fokus försvinner. Ta pauser då och då, under pauserna rekommenderar jag att du vilar, äter och går ut för att ta lite frisk luft.

  • Dela upp arbetet

Jobba inte med allt en dag. Jobba med lite en dag och lite en annan. Det blir för mycket att lära sig om du tar allt på en gång.

  • Följ ett schema

Ha ett schema som du följer. På schemat ska det stå vilka dagar du pluggar och vilka tider. Sätt upp schemat någon stans där du alltid ser det. Sen följer du schemat, det blir mycket lättare.

Detta var mina bästa tips. Hoppas mi gillade dom och att dom kommer hjälpa dig med pluggandet.

XOXO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *