Tips om hur du bloggar.

Hejsan igen alla chokladbitar.

Nu tänkte jag skriva tips om hur du startar en blogg och vad som är bra att tänka på när man skriver en blogg. Vi börjar.

Ha ett domännamn.

Det är alltid bra att ha ett domän namn, det blir kortare att säga och lättare att söka på. Det kostar lite om året men tro mig, det är klart värt det.

Lägg in bilder.

Att lägga in bilder i inläggen tycker jag är det bästa. Det gör det mer levande och roligare att läsa för läsaren. det bästa är såklart att ta sina egna bilder men om du ska ta från nätet rekommenderar jag en sida som heter pixabay, dom har super bra bilder som man kan ladda ner och använda i sina blogginägg. Dom bilderna därifrån blir inte suddiga och du kan välja själv hur stor du vill att bilden ska vara. Ni kan såklart använda bilderna från pixabay till annat än bloggar också! Jag kan länka till pixabay här nere så kan ni kika lite där http://Pixabay.com.

Dekorera alltid Bloggen fint.

Det får fler att bli intresserade och det ser helt enkelt finare ut. Du kan hitta olika stilar på bloggen under teman och du kan söka på teman till worldpress om du vill ha fler. Du kan också ha slogans, widgets, bilder på dig och en massa annat som gör bloggen snygg och fräch. och det ger som sagt fler läsare. mitt tema på bloggen heter Trucks och är super bra så det rekommenderar jag starkt.

Välj en bra bloggningstyp.

Jag har worldpress som blogg men man kan såklart ha andra också, det finns supermånga.

Skriv om något intressant.

Du kan såklart skriva om vad som helst men om man vill ha fler läsare som jag tror att dom flesta vill. Skriv inte bara om nåt tråkigt som ingen vill läsa om. om du tillexempelt vill skriva om din eftermiddag så skriv om den och sen i slutete tillexempelt tips på vart man kan åka för att göra denna grej, Vart du har köpt nåntig eller vad du har lärt dig eller vad som helst, något som gör inlägget intressantare för andra att läsa.

Blogga ofta.

Det är inte så lätt i början och det kanske inte går så bra och då är det väldigt lätt att man bara slutar, men tro mig efter ett tag när man kommer in i det så blir dett lättare och roligare och du kommer inte att ångra att du la ner lite tid på det.

Du kan tjäna pengar.

De kan tjäna pengar på att blogga. Om du får många läsare så kan företag vilja sponsra dig. Dessutom om du har många läsare och lägger in länkar till tillexempelt vart du har köpt en ny tröja och skriver om den. Om någon då går in på din blogg och tycker att tröjan är snygg och vill köpa den, om då han elr hon går in på hemsidan genom din länk och köper tröjan så får du en del av pengarna. Så du kan tjäna pengar bara du har många följare.

Marknadsför dig.

Nu har jag pratat väldigt mycket om att man ska ha många läsare. Men hur får man det? Jo du kan marknadsföra dig, då kan du gå in på hemsidor och andra bloggar och länka din blogg, då kommer folk gå in på den. Men även om folk går in på den så måste dom ju vilja fortsätta att läsa din blogg, och det får du dom att göra genom att som jag sa tidigare skriva om intressanta saker och om olika saker som kan intressera folk.


Det var alla mina tips för den här gången, jag ska försöka göra en till. Vi ses snart igen. Glöm inte att blogga en massa och ge det tid så kommer du se att det blir kul och lönsamt.

XOXO

5 reaktioner på ”Tips om hur du bloggar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.